Annonse

Mistenker tyveribande på Sørlandet


Arkivfoto: Pål Lomeland

Politiet har en mistanke om at det er organisert kriminalitet som ligger bak innbruddene den siste tiden i Kristiansand, Søgne, Birkenes og Lillesand. Etterforskningsleder Kjell Erik Eriksen ved Kristiansand politistasjon peker blant annet på at tyvene har vært målbevisste.

Det første innbruddet skjedde rundt den 10. desember og til nå har det vært 17 innbrudd. Eriksen ser klare likhetstrekk på innbruddene.

– De skal som oftest ha brutt seg inn i huset på et sted der det er lite innsyn. De bryter seg inn via verandadører eller vinduer. Innbruddene har skjedd i etablerte boligstrøk. Vi ser også at tyvene har oversett eller bevisst gått forbi enkelte ting, for eksempel sølvtøy, sier etterforskningslederen til NRK Sørlandet.

Han oppfordrer folk som ikke feirer julehøytiden hjemme om å ta noen forholdsregler.

– Få naboer til å sette ut og ta inn søppeldunker og lage spor i snøen der det er aktuelt. Få huset til å se bebodd ut. Vi er også selvfølgelig veldig interesserte i om naboer ser mistenkelige personer eller biler. Det har hjulpet oss i etterforskningen, sier Eriksen.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer