KRS247.no

Henter værvarsel...

Millionbeløp til sidespor på Sørlandsbanen

Jernbaneverket har besluttet å bidra med ti millioner kroner til bygging av et nytt sidespor på Vatnestrøm på Sørlandsbanen. Dette skal kunne gjøre det mulig å frakte Voss vann fra Vatnestrøm til havna i Kristiansand.

– Dette blir et spleiselag der vi bidrar med om lag halvparten av hva totalkostnaden vil bli i forbindelse med anlegget på Vatnestrøm. For uten byggingen av sporveksel på Sørlandsbanen med tilhørende signalarbeider skal det også bygges et spor inn på bedriftsområdet, sier terminalsjef Kjell Maudal i Jernbaneverket.

– Nå legger vi ut anbudspapirene for bygging av det 668 meter lange sidesporet rett over sommerferien, sier prosjektleder Egil Mølland i Iveland kommune.

Det legges opp til et daglig godstog som skal kjøre fra Vatnestrøm til Kristiansand. Og i nettopp Kristiansand skal Jernbaneverket skifte sviller på sideområder ut mot havnen for å fornye sporene. På selve havneområdet eies sporene av Kristiansand Havn og Jernbaneverket har fått i oppdrag av havna å sette i stand sporene som ligger i asfalt ut på området.

Det er planlagt å legge inn sporveksleren til det kommende sidesporet på Vatnestrøm i oktober.