Annonse

Millionbeløp til sidespor på Sørlandsbanen


Fra en nylig prøvetur på jernbanesporet som går mot havna. Foto: Rune Jensen/Jernbaneverket

Jernbaneverket har besluttet å bidra med ti millioner kroner til bygging av et nytt sidespor på Vatnestrøm på Sørlandsbanen. Dette skal kunne gjøre det mulig å frakte Voss vann fra Vatnestrøm til havna i Kristiansand.

– Dette blir et spleiselag der vi bidrar med om lag halvparten av hva totalkostnaden vil bli i forbindelse med anlegget på Vatnestrøm. For uten byggingen av sporveksel på Sørlandsbanen med tilhørende signalarbeider skal det også bygges et spor inn på bedriftsområdet, sier terminalsjef Kjell Maudal i Jernbaneverket.

– Nå legger vi ut anbudspapirene for bygging av det 668 meter lange sidesporet rett over sommerferien, sier prosjektleder Egil Mølland i Iveland kommune.

Det legges opp til et daglig godstog som skal kjøre fra Vatnestrøm til Kristiansand. Og i nettopp Kristiansand skal Jernbaneverket skifte sviller på sideområder ut mot havnen for å fornye sporene. På selve havneområdet eies sporene av Kristiansand Havn og Jernbaneverket har fått i oppdrag av havna å sette i stand sporene som ligger i asfalt ut på området.

Det er planlagt å legge inn sporveksleren til det kommende sidesporet på Vatnestrøm i oktober.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer