KRS247.no

Henter værvarsel...

Miljø og lokal sikkerhet er de viktigste poengene

Havnedirektøren i Kristiansand, Halvard Aglen, ønsker seg doble jernbanespor til fergeterminalen. Det kommer nok ikke til jul, men kanskje i neste utgave av Nasjonal Transportplan? Aglen mener det er noen veldig gode grunner til å få dette på plass.

Havnedirektør Halvard Aglen. | Foto: Glenn Th. Faannessen

Havnedirektør Halvard Aglen. | Foto: Glenn Th. Faannessen

– Det kommer like mye gods i land fra fergene som på containerhavna. Vi ønsker å få jernbanen ned til ferga for å kunne håndtere godstrafikken sikkert og bærekraftig, sier Aglen til KRS247.

Det er særlig når EU etablerer transport- og logistikkorridorer, at alle skal lytte. Det gjør man også i Kristiansand.

– EUs tenking på dette området er helt avgjørende. Man er i ferd med å etablere Jyllandskorridoren for å unngå at godset skal via Sverige fra Danmark videre til Norge. EU har klare mål for å begrense transport med vogntog, sier Aglen.

Vogntog på E39 på vinterstid er jo nærmest et begrep på Sørlandet. Men er egentlig jernbanen i stand til å takle økt godstrafikk?

– Det er et godt spørsmål å stille, men man må se på disse tingene i et langt perspektiv.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/235747501″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]