Annonse

Miljø og lokal sikkerhet er de viktigste poengene


Foto: Helge Martin Markussen

Havnedirektøren i Kristiansand, Halvard Aglen, ønsker seg doble jernbanespor til fergeterminalen. Det kommer nok ikke til jul, men kanskje i neste utgave av Nasjonal Transportplan? Aglen mener det er noen veldig gode grunner til å få dette på plass.

Havnedirektør Halvard Aglen. | Foto: Glenn Th. Faannessen

Havnedirektør Halvard Aglen. | Foto: Glenn Th. Faannessen

– Det kommer like mye gods i land fra fergene som på containerhavna. Vi ønsker å få jernbanen ned til ferga for å kunne håndtere godstrafikken sikkert og bærekraftig, sier Aglen til KRS247.

Det er særlig når EU etablerer transport- og logistikkorridorer, at alle skal lytte. Det gjør man også i Kristiansand.

– EUs tenking på dette området er helt avgjørende. Man er i ferd med å etablere Jyllandskorridoren for å unngå at godset skal via Sverige fra Danmark videre til Norge. EU har klare mål for å begrense transport med vogntog, sier Aglen.

Vogntog på E39 på vinterstid er jo nærmest et begrep på Sørlandet. Men er egentlig jernbanen i stand til å takle økt godstrafikk?

– Det er et godt spørsmål å stille, men man må se på disse tingene i et langt perspektiv.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer