Annonse

MHWirth sier opp enda flere


Foto: Tor Erik Schrøder, www.kengurufoto.no

Mellom 500 og 800 ansatte i MHWirth står i fare for å miste jobben. Det kom frem på et allmøte i formiddag der alle ansatte ble informert om situasjonen. Årsaken skal igjen være de dårlige tidene i oljebransjen. Det er så langt usikkert hvor store kuttene blir i Kristiansand.

Det er ikke første gangen selskapet må kutte i bemanningen. Tidligere i år ble 100 fast ansatte og 200 konsulenter sagt opp i Kristiansand.

Dersom vi ikke får inn nye større kontrakter de neste 12 mnd så blir det dessverre nødvendig med ytterligere nedbemanning. Markedet er krevende og vi må sørge for at vi til enhver tid har riktig kapasitet til å gjennomføre våre kontraktuelle forpliktelser samt nye potensielle oppdrag, det sier HR-direktør Bjørg Hansen i MHWirth til KRS247.

Hun opplyser at selskapet har en ordrereserve på ca. 20 større prosjekter som er under bygging, samt utstyr til flere boreskip som skal leveres i 2017-18. Selskapet skal nå gå gjennom bemanningsbehovet med de tillitsvalgte i selskapet, og regner med at de har en bedre oversikt over hvem som kommer til å forsvinne i midten av oktober.

– Omfanget av prosessen vil da være mye klarere, men vi velger å gå ut med informasjon til våre ansatte allerede nå. Foreløpig tror vi at dette vil ramme mellom 500-800 fast ansatte og innleide i MHWirth globalt dersom markedet ikke bedrer seg i løpet av 2016, sier Hansen.

– Fordelingen av kapasitetsjusteringen mellom land og lokasjoner er ikke klart på dette tidspunktet. Omfanget kan forandre seg basert på markedsutviklingen og nye kontrakter, sier Hansen.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer