Annonse

MHWirth må si opp ansatte


MHWirths hovedkontor på Dvergsnes i Kristiansand | Foto: Tor Erik Schrøder - www.kengurufoto.no

Boreteknologiselskapet MHWirth med hovedkontor i Kristiansand, må si opp fast ansatte. Det melder Fædrelandsvennen.

MHWirth er datterselskap av Akastor og har omlag 4200 ansatte i en rekke land. Hovedkontoret ligger i Kristiansand hvor selskapet har 1500 – 1600 ansatte.

Akastor presenterte i dag fjorårets resultater og en vurdering av markedssituasjonen. Selskapet kunne rapportere om et underskudd før skatt på 498 millioner kroner i fjorårets tre siste måneder. Tilsvarende tall for den samme virksomheten i 2013 var 116 millioner kroner i pluss. Samtidig økte omsetningen noe og endte på 5,3 milliarder kroner.

For å kunne tilpasse organisasjonen til dagens markedssituasjon, ser selskapet seg nødt til å redusere den globale arbeidsstokken med 500-750 ansatte. Av disse vil mellom 200 og 300 personer komme fra selskapets avdelinger i Norge, både fast ansatte og innleide. Det er usikkert hvor mange som vil bli berørt i Kristiansand.

MHWirth vil gjennom nedbemanningen kutte 500 til 600 millioner kroner.

 

 

 

 
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar