KRS247.no

Henter værvarsel...

Merker økt behov for fosterhjem til flyktningebarn

I fjor kom det 188 asylsøkere og flyktninger til Norge under 15 år og med den strømmen som kommer nå, er anslaget fra UDI helt oppe i 1000. De fleste kommer fra Afghanista, Eritrea og andre afrikanske land, men nå har det også kommet flere fra Syria. Og Bufetat, som har ansvar for å finne hjem til barn i den alderen, har nok å gjøre for å finne gode løsninger til disse barna.

– Nå er det ikke slik at alle de som kommer vil trenge fosterhjem og noen av de ønsker det heller ikke. Men for en del av disse, spesielt de yngste, så vil et fosterhjem være den beste løsningen, sier rådgiver Turid Kjetland i Bufetat her i Agder til KRS247.

Rådgiver Turid Kjetland, Bufetat (Foto: Alf Otto Fagermo)

Rådgiver Turid Kjetland, Bufetat (Foto: Alf Otto Fagermo)

Torsdag kveld ble det avholdt et ekstraordinært informasjonsmøte i Sørlandsparken og Kjetland er veldig fornøyd med responsen de fikk under det møtet.

– Helt fantastisk. På veldig kort varsel så møtte rundt 60 personer som var veldig engasjerte og hadde veldig mange spørsmål rundt temaet, sier hun.

Hva var formålet med møtet?
– Vi ønsket å informere om behovet for fosterhjem. En del av de unge, enslige mindreårige vil trenge hjelp fra oss i Bufetat til å finne hjem til de som kan bidra til trygge omsorgspersoner og trygge rammer. Nå er det ganske trygt å bo i bofellesskap også, men det største behovet er nok at de trenger en familie, forklarer Turid Kjetland.

De som deltok på møtet og som i etterkant har fylt ut et skjema som stod informasjonsfolderen som de kunne ta med seg, vil bli kontaktet og fulgt opp.

– Så jobber vi nå med å få på plass et kurs som skal kunne forberede de kommende foreldrene på det å ta imot et flyktningebarn. Vi håper å kunne starte det senere i høst, sier Kjetland.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/229734379″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]