KRS247.no

Henter værvarsel...

Mener venstresiden må gå i seg selv

Arbeiderpartiets Mette Gundersen mener den politiske venstresiden må se nærmere på hvordan store deler av arbeiderklassen har forlatt den politiske arbeiderbevegelsen og vandret lenger til høyre på det politiske spekteret.  

Trump, Brexit, Sverigedemokraterna, UKIP og Front National er alle eksempler på at venstresiden ikke lenger når frem til arbeiderklassen. Gundersen mener sosialdemokratiet og venstresiden må ta dette på alvor.

– Vi har noe å lære noen og enhver når en ser det store protestvalget som har vist seg i USA og forsåvidt ikke er første stedet. Jeg tror Brexit og andre protestbevegelser vi ser rundt nå er et tegn på at grasrota har behov for å si ifra til politikerne, sier Gundersen til KRS247.

Mange av protestbevegelsene finner man lenger til høyre på den politiske aksen. Gundersen mener man må se nærmere på hvordan venstresiden har vært i kontakt med egne velgermasser.

– Det kanskje aller underligste i dette er at store velgermasser som representerer den tradisjonelle arbeiderklassen, som har betydelig mer å hente fra venstresidens politikk enn fra den ytterste høyresiden. Så sånn sett er det noe som ikke samsvarer, sier Gundersen.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/292246035″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]