KRS247.no

Henter værvarsel...

Megayacht i Kristiansand, men hvem eier den?

En av verdens største privateide yachter ligger til kai i Kristiansand for å bunkre drivstoff.

Yachten heter «Ice» er bygd for og inntil nylig eid av den russiske mangemilliardæren, Suleyman Kerimov. Han er blant annet kjent som eier av fotballklubben Anzhi Makhachkala fra Russland som etter Kerimov overtok, har hentet en rekke profilerte fotballstjerner.

Etter det KRS247 erfarer er «Ice» nylig solgt, men assisterende havnedirektør Thomas Granfeldt ønsker ikke å si noe om hvem som eier båten nå.

– Jeg kan ikke si noe som helst bortsett fra at vi er veldig heldige og jobber knallhardt for å få slike mega- og superyachter på besøk til Kristiansand. Men vi er meget sparsomme med opplysninger i forhold til informasjon om båten eller eierskap, sier den assisterende havnedirektøren.

Han ønsker imidlertid å uttrykke sin fortvilelse over at byen mangler et skikkelig bunkringsanlegg for slike store båter.

– Ja, denne båten trenger over 300 000 liter med drivstoff, så vi skulle hatt en skikkelig bunker her, sier Granfeldt.

Han opplyser at dette tilsvarer 30-40 tankbiler, som nå må sendes via landeveien.

Luksusyachten på 90 meter er designet av Tim Heywood og er sett på som en av de mest miljøvennlige av sitt slag, til tross for kravet om drivstoff. Den har svømmebasseng på hoveddekket og har et boblebad på soldekket. Det skal også følge med et eget helikopter. Toppfarten skal være på 18 knop og den ble bygget i 2005 og fikk i utgangspunktet navnet «Air».