Annonse

Medlemsrot også i Kristiansand


Kristiansand Domkirke | Foto: Tor Erik Schrøder, kengurufoto.com

Den Norske Kirke er kraftig kritisert for rot i sine medlemslister, og folk som aldri har vært medlem av kirken får likevel tilsendt valgkort til kirkevalget. Kirkeverge i Kristiansand Kirkelige Fellesråd, Hans Erik Ruud, har fått tilbakemelding om rot i listene lokalt.

Kirkeverge i Kristiansand Kirkelige Fellesråd, Hans Erik Ruud. | Foto: Den Norske Kirke

Kirkeverge i Kristiansand Kirkelige Fellesråd, Hans Erik Ruud. | Foto: Den Norske Kirke

– Det er noen få tilfeller i Kristiansand. Det er fint om de som har fått feilaktig tilsendt valgkort til kirkevalget tar kontakt med oss slik at vi lettere får ryddet opp, sier Ruud til KRS247.

Det var VG som først rapporterte om problemene for Den Norske Kirke. Ruud opplever saken som uheldig for kirken.

– Jeg håper at de som ikke er medlemmer sier ifra. Jeg skjønner veldig godt at folk reagerer når utmeldinger ikke har blitt fanget opp. Det kan oppleves både irriterende og provoserende, forklarer Ruud.

Han vil likevel understreke at kirken ikke tjener penger på rotet.

– Saken er annerledes enn mange kanskje tror. Denne saken kan ikke sammenlignes med for eksempel saken som den katolske kirken er involvert i her i Norge. Den Norske Kirke er ikke finansiert etter antall medlemmer, slik andre trossamfunn er.

Hør hele intervjuet her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer