KRS247.no

Henter værvarsel...

– Medaljen skal ikke deles ut i hytt og vær

Kristiansands fortjenestemedalje har blitt en snakkis i byen. Varaordfører Jørgen Kristiansen (KrF) opplever fra ordførerens kontor at det er et behov for en slik hedersutmerkelse i byen.

 KrFs Jørgen Kristiansen (t.h.), varaordfører i Kristiansand, her sammen med ordfører Arvid Grundekjøn (H)  | Foto: www.kristiansand.kommune.no

KrFs Jørgen Kristiansen (t.h.), varaordfører i Kristiansand, her sammen med ordfører Arvid Grundekjøn (H) | Foto: www.kristiansand.kommune.no

– Det er mange som ikke når opp når Kongens fortjenestemedalje deles ut, men som likevel fortjener en positiv oppmerksomhet, forteller Jørgen Kristiansen til Radio Sør.

Medaljen har siden vedtaket i formannskapet på onsdag rukket å bli en snakkis både i og utenfor Kristiansand. Ordførerens uttalelser om «selskapelige anledninger» har tiltrukket seg mye oppmerksomhet. Varaordføreren tror ikke medaljen vil bli noe man går rundt med.

– Mange er enig i at Kongens fortjenestemedalje henger høyt. Dette er ikke medaljer man svinser rundt med. De henger på veggen hjemme, fastslår varaordføreren.

Han påpeker at andre storbyer har egne medaljer.

– Oslo har en lignende ordning for sin by, og det er mange mennesker her i byen som står på år etter år etter år som fortjener oppmerksomheten.

Hør hele intervjuet her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/195665369″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]