Annonse

– Medaljen skal ikke deles ut i hytt og vær


Kristiansands fortjenestemedalje har blitt en snakkis i byen. Varaordfører Jørgen Kristiansen (KrF) opplever fra ordførerens kontor at det er et behov for en slik hedersutmerkelse i byen.

 KrFs Jørgen Kristiansen (t.h.), varaordfører i Kristiansand, her sammen med ordfører Arvid Grundekjøn (H)  | Foto: www.kristiansand.kommune.no

KrFs Jørgen Kristiansen (t.h.), varaordfører i Kristiansand, her sammen med ordfører Arvid Grundekjøn (H) | Foto: www.kristiansand.kommune.no

– Det er mange som ikke når opp når Kongens fortjenestemedalje deles ut, men som likevel fortjener en positiv oppmerksomhet, forteller Jørgen Kristiansen til Radio Sør.

Medaljen har siden vedtaket i formannskapet på onsdag rukket å bli en snakkis både i og utenfor Kristiansand. Ordførerens uttalelser om «selskapelige anledninger» har tiltrukket seg mye oppmerksomhet. Varaordføreren tror ikke medaljen vil bli noe man går rundt med.

– Mange er enig i at Kongens fortjenestemedalje henger høyt. Dette er ikke medaljer man svinser rundt med. De henger på veggen hjemme, fastslår varaordføreren.

Han påpeker at andre storbyer har egne medaljer.

– Oslo har en lignende ordning for sin by, og det er mange mennesker her i byen som står på år etter år etter år som fortjener oppmerksomheten.

Hør hele intervjuet her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar