Annonse

Masseoppsigelser hos MH Wirth


Foto: Tor Erik Schrøder, www.kengurufoto.no

Mellom 200 og 300 ansatte mister jobben hos MH Wirth i Norge. I tillegg vil også 250 innleide måtte finne andre oppdrag. På mandag vil de ansatte i Kristiansand vite om de har jobb eller ikke.

MH Wirth må nedbemanne med opp mot 750 ansatte globalt, og mellom 200 og 300 av disse må altså tas blant norske ansatte. Selskapet har 1600 ansatte i Norge. De fleste er ansatt ved hovedkontoret og anlegget i Korsvik.

– Vi kan ikke si eksakt hvor mange som må gå i Kristiansand før de ansatte er formelt orientert mandag formiddag, forteller HR-direktør Bjørg Hansen til fvn.no.

Hun har styrt og forberedt nedbemanningsprosessen de siste ukene. I tillegg til de faste ansatte som mister jobben, vil omkring 250 innleide konsulenter få avsluttet sine kontrakter frem mot sommeren.

Det er tøffere økonomiske tider som er bakgrunnen for oppsigelsene. Ordretilgangen på større prosjekter var nærmest ikke-eksisterende i 2014, og MH Wirth ser seg derfor nødt til å tilpasse seg markedet.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar