KRS247.no

Henter værvarsel...

Marsjerer mot slaveri

I år skal nok en Walk For Freedom arrangeres i Kristiansand. Formålet er å gjøre folk oppmerksomme på at slaveri fortsatt er «big business» og et enormt problem.

I følge flere forskere regner man med at et sted mellom 21 og 36 millioner mennesker lever i slaveri i dag. Trafficking utgjør en samlet inntekt på over 100 milliarder dollar i året for bakmennene. Slaveriet er slett ikke avskaffet.

– Det vi lærer er at slaveriet opphørte på 1860-tallet en gang. Dessverre er slaveri den nest største kriminelle geskjeften i verden, forteller initiativtaker Espen Johansen.

Det er organisasjonen A21 som arrangerer Walk For Freedom på verdensbasis, og det er ting som tyder på at folk er blitt mer bevisst problemet.

– Saken er særlig relevant i forbindelse med Syriaflyktningene. Likevel er dette bare en del av det. Folk har blitt smuglet i store mengder før også, sier Maria Bruseland.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/228198325″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]