Annonse

Marsjerer mot slaveri


Espen Johansen og Maria Bruseland. | Foto: Glenn Th. Faannessen

I år skal nok en Walk For Freedom arrangeres i Kristiansand. Formålet er å gjøre folk oppmerksomme på at slaveri fortsatt er «big business» og et enormt problem.

I følge flere forskere regner man med at et sted mellom 21 og 36 millioner mennesker lever i slaveri i dag. Trafficking utgjør en samlet inntekt på over 100 milliarder dollar i året for bakmennene. Slaveriet er slett ikke avskaffet.

– Det vi lærer er at slaveriet opphørte på 1860-tallet en gang. Dessverre er slaveri den nest største kriminelle geskjeften i verden, forteller initiativtaker Espen Johansen.

Det er organisasjonen A21 som arrangerer Walk For Freedom på verdensbasis, og det er ting som tyder på at folk er blitt mer bevisst problemet.

– Saken er særlig relevant i forbindelse med Syriaflyktningene. Likevel er dette bare en del av det. Folk har blitt smuglet i store mengder før også, sier Maria Bruseland.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer