KRS247.no

Henter værvarsel...

Marsjerer mot en voksende slavebransje

Til tross for at slaveri virker som en fjern ting for de fleste nordmenn, er Norge et av de gunstigste landene for denslags. Land med store svarte økonomier, som Norge, er som skapt for slaveri og dets bakmenn. I år skal det igjen marsjeres mot hele bransjen, også i Kristiansand.

– Hvert 30. sekund blir et menneske omfattet i menneskehandel, forteller marsjokoordinator Espen Johansen til KSR247.

Det er påvist at det er nærmere 27 millioner som er fanget i slaveri, men Johansen sier at mørketallene er store i denne saken. Og der mørketall er store nok, som i en svart økonomi, har slaveri gode vekstvilkår.

– Norge er blant de verste landene i Europa. Det er mye forskjellig som nordmenn velger å gjøre billigst mulig mens pengene går hovedsaklig til bakmenn mens de som utfører jobben får svært lite av det og blir holdt i slaveri, sier Johansen videre.

Han er sammen med Maria Bruseland koordinator for Walk for Freedom i Tresse i Kristiansand. Hør intervju med begge i avspilleren under.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/287650089″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]