Annonse

Marsjerer mot en voksende slavebransje


Espen Johansen og Maria Bruseland. | Foto: Glenn Th. Faannessen

Til tross for at slaveri virker som en fjern ting for de fleste nordmenn, er Norge et av de gunstigste landene for denslags. Land med store svarte økonomier, som Norge, er som skapt for slaveri og dets bakmenn. I år skal det igjen marsjeres mot hele bransjen, også i Kristiansand.

– Hvert 30. sekund blir et menneske omfattet i menneskehandel, forteller marsjokoordinator Espen Johansen til KSR247.

Det er påvist at det er nærmere 27 millioner som er fanget i slaveri, men Johansen sier at mørketallene er store i denne saken. Og der mørketall er store nok, som i en svart økonomi, har slaveri gode vekstvilkår.

– Norge er blant de verste landene i Europa. Det er mye forskjellig som nordmenn velger å gjøre billigst mulig mens pengene går hovedsaklig til bakmenn mens de som utfører jobben får svært lite av det og blir holdt i slaveri, sier Johansen videre.

Han er sammen med Maria Bruseland koordinator for Walk for Freedom i Tresse i Kristiansand. Hør intervju med begge i avspilleren under.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer