Annonse

Markerer verdensdagen for psykisk helse


Anne Marie og Sophus Løland Jensen. | Foto: Glenn Th. Faannessen

Når helgen er over skal Kristiansand, sammen med store deler av verden, markere verdensdagen for psykisk helse. Når Anne Marie Løland Jensen skal være delansvarlig for programmet, følte ektemann Sophus at det var på sin plass å bidra.

– I kraft av å være veldig musikkinteressert, men også interessert i det temaet som skal tas opp på selve dagen, forteller Sophus Løland Jensen til KRS247.

For på dagtid har kona ansvaret for at deltakerne på Scandic Bystranda på mandag, skal Sophus sette sitt preg på kvelden på Onkel Aksel. Han trekker frem historien om Syd Barrett og Pink Floyd, der bandets grunnlegger går på en skikkelig smell – som ender opp med å sjokkere hele bandet når de ser ham igjen en stund etter at de skilte lag.

– Hva gjør at musikk og psykisk helse henger så tett sammen?

– Det nærliggende er å ta følelsesaspektet hvor en gitt utøver, kunstner og/eller skaper kan uttrykke seg selv og sette ord på egne følelser. Men også er det viktig fordi det blir som å lese ei bok – man leser fordi man kjenner seg igjen i andres historier. Det handler om sympati og empati, sier Sophus.

Kona Anne Marie er leder for mental helse Kristiansand og omegn og representant for verdensdagen for psykisk helse her i Kristiansand og har mye av ansvaret for det faglige innholdet under seminaret på dagtid. Hun forteller at både fagfolk, brukere og pårørende ønsker å knytte tettere bånd til kunst og kulturen lokalt.

– At kunstnere og folk som er interessert i kultur kan være med å løfte og endre ting i samfunnet for enkeltmennesker og ting som berører oss i hverdagen, forteller hun.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer