KRS247.no

Henter værvarsel...

Markerer frigjøringsdagen med tekstplakater

Butikkvinduer i Kvadraturen prydes med tekster om fred og forsoning.

Tekstene er hentet fra både religiøse og humanetiske kilder. Foto: AK Danielsen

Tekstene er hentet fra både religiøse og humanistiske kilder. Foto: AK Danielsen

– Det kan gi gode tanker inn i en travel hverdag, sier Liv Mørland, leder i forum for tro og livssyn (FTL) Kristiansand.

– Vi håper at travle forbipasserende kan få med seg noen gode tanker om at det kan nytte å arbeide for fred. Alt det vonde som skjer kan lett ta motet fra oss, vi tror det er viktig å minne hverandre om at vi må fortsette å tro på at det nytter!

Forumet ville markere 70 år med fred og valgte å hente fram tekster fra ulike religioner og livssyn. Blant de elleve medlemsorganisasjonene i FTL finnes kristne, muslimer, buddhister og humanetikere.

Håpet er at tekstplakatene får travle forbipasserende til å stoppe litt opp. Foto: AK Danielsen

Håpet er at tekstplakatene får travle forbipasserende til å stoppe litt opp. Foto: AK Danielsen

– Det har vært stor interesse for å gjøre dette, sier Mørland, – Vi har prøvd å ta et mangfold av tekster, alle forslagene har vært sendt rundt til styret og det var full oppslutning om de tekstene som ble plukket ut.

Butikkeiere i sentrum har også tatt varmt i mot idéen med fredsbudskap i vinduene sine.

– Det har også vært en glede med mange positive tilbakemeldinger. Det har vært omtrent hundre prosent oppslutning på idéen, selv om ikke alle kjedebutikkene kunne sette opp plakatene. Det er blitt sagt at «dette trenger vi, dette er positivt», det har vært veldig fint å ta med seg, avslutter Liv Mørland.

Hør intervju her:

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/204503183″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]