Annonse

Mann tiltalt for å ha forårsaket boligbrann


En 62-åring er tiltalt for å ha tjuvkoblet en skjøteledning fra ei båthavn i Holskogveien i Kristiansand slik at det oppstod brann i boligen, skriver NRK Sørlandet

Det var i oktober i fjor at brannvesenet ble varslet om en brann i en bolig tilknyttet Holskog Gård i Kristiansand.

Ifølge tiltalen skal mannen ha koblet en skjøteledning til et strømuttak i en nærliggende båthavn og ført ledningen opp til boligen på adressen.

– Via skjøteledninger med forgreninger koblet han flere elektriske apparater til denne strømforsyningen. Det oppstod isolasjonssvikt på en av skjøteledningene med påfølgende elektrisk lysbue, som førte til brann og omfattende skader på boligen, skriver påtalejurist Johan Martin Kile i Agder politidistrikt.

Boligen fikk store skader innvendig og ble senere revet. Eiendommen er eid av Kristiansand Næringsselskap.

Politiet har lagt ned påstand om erstatning til forsikringsselskapet Gjensidige samt Kristiansand Næringsselskap.

Mannen må også svare for kjøring i ruspåvirket tilstand. I april 2014 ble han stanset i Kongshavnveien i Kristiansand med amfetamin i blodet.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar