Annonse

Mann (31) dømt for tapping av informasjon


En mann ansatt ved et datterselskap av Agder Energi frem til 2012, er dømt for å ha tappet sensitiv informasjon fra moderselskapet. 31-åringen har i løpet av sin tid i selskapet, fått tak i og tappet nærmere 800 sensitive dokumenter. I tillegg har han forfalsket et vitnemål for å få jobben.

Dokumentene omhandlet et spesielt prosjekt. Det skriver NRK Sørlandet. Aktor ba om ett års fengsel, men Kristiansand tingrett har nå dømt 31-åringen til fengsel i fem måneder. 90 dager er gjort betinget.

Dommen kritiserer også selskapet for manglende rutiner, noe kommunikasjonsdirektør, Christian Altmann, i Agder Energi mener er uberettiget. Han sier til statskanalen at alle systemer baserer seg på tillit til ansatte, og at ansette ansatte kan svike arbeidsgiver.

Den domfelte har også forfalsket vitnemål fra University of London for å få jobben i sin tid.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar