Annonse

– Mange ønsker å male fanden på veggen


Per Lund, avdelingsdirektør Spesialenheter NAV Vest-Agder. | Foto: nav.no

…men det er det ingen grunn til å gjøre, mener avdelingsdirektør for spesialenheter i NAV Vest-Agder, Per Lund. I dag presenterte NAV tall som viste en økning i antallet arbeidsledige, og tallet skal øke ytterligere i mai. Likevel ber Lund folk om å ikke svartmale situasjonen.

– Det vi har sett er at mange av de med høy kompetanse får seg lett jobb igjen, innen tre måneders tid. Det har vært trenden frem til nå, forteller direktøren til KRS247.

Han viser til at mye av den kompetansen som nå frigjøres i markedet, kommer til å bli fanget opp av andre arbeidsgivere som har slitt med å få tak i den kompetansen de trenger.

– Vi ser jo at Forsvaret og en del kommuner trenger ingeniører, for eksempel.

– Hvordan vil du beskrive jobbmarkedet akkurat nå?

– Vi vet ikke helt hvordan dette kommer til å slå ut. Mange ønsker å male fanden på veggen, men vi ser ikke det nå. Vi følger spent med på markedet, og er i tette samtaler med de bedriftene som nå varsler oppsigelser.

Lund peker også på at arbeidsledigheten har vært rekordlav i landsdelen over lang tid.

– Vi kan egentlig si at olje- og leverandørindustrien får mye negativ oppmerksomhet nå. Samtidig ser vi at andre bransjer går så det koster etter, så bildet er nokså todelt.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer