Annonse

– Man kan stole på barna


Det sier spesialpedagog Marianne Godtfredsen til Radio Sør. Hun mener mobbing må motarbeides allerede i barnehagen, for barn i barnehagealder vet godt når de selv blir mobbet.

– Derfor må man jobbe mot mobbing så tidlig som mulig. Dessuten må vi voksne aldri være i tvil om at mobbing foregår i barnehagen.

Hun mener mobbing i barnehager er godt dokumentert. Arbeidet mot mobbing må starte idet barnet kommer inn porten på barnehagen.

– Ta på mobbebriller

Godtfredsen leder et forskningsprosjekt om mobbing i barnehagen som avsluttes senere i år. Hun utfordrer voksne til å ta på seg mobbebrillene.

– Vi som voksne tør ikke alltid å innrømme at vi er med på å opprettholde mobbesituasjonen. Da får vi det som vises i forskning, blant annet fra Universitetet i Agder. Barna forteller hvem som mobbet dem, når de ble mobbet og hvor de ble mobbet.

Hør hele intervjuet her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar