KRS247.no

Henter værvarsel...

– Målet er å ikke være synlig

Kristiansand kommune ansetter Elisabeth Engemyr som koordinator for for alt asyl- og flyktningarbeid i Kristiansand kommune. Hun regner med at jobben blir krevende, men satser på at folk flest ikke merker hennes arbeid. Hun tror heller ikke hennes nye jobb blir en Uriaspost. 

– Jeg tror ikke det. Jeg tror det er så stort ønske og stor vilje blant innbyggerne og kommunen har god erfaring med å integrere flyktninger, sier Engemyr til KRS247.

Hun vedgår at kommunen blir stilt i en annen situasjon enn tidligere, og rådmannen ønsker at man skal planlegge for fremtidens økende tilsig av flyktninger. Engemyr har ansvaret for å koordinere arbeidet som gjøres på helse- og sosialfeltet, i skolen og inn mot jobbmarkedet.

– Vi ser at det er en økt tilstrømming av flyktninger til Norge. Rådmannen ønsker at Kristiansand kommune skal være forberedt på å eventuelt ta imot flere flyktninger.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/233468002″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]