KRS247.no

Henter værvarsel...

Magisk dag for Kristiansand

For havnedirektøren og de andre ansatte i Kristiansand Havn er dagen i dag julaften, nyttårsaften, 17. mai og bursdag på en og samme dag. Og det på grunn av at et skip som besøker byen.

Men det er ikke hvem som helst som seilte inn til silokaia i dag morges. Farkosten heter «Magic» og er Disneys cruiseskip.

– Jeg har ikke vært ombord enda, så jeg venter i spenning på å gjøre det. Men dette er et skip som legger stor vekt på å lage en cruiseopplevelse som man forbinder med gamle dager, forklarer en opprømt havnedirektør til KRS247.

– Altså det er flott og klassisk stil, men det er også noe som åpner for en mulighet til alle å være med på det, så det er både barn og voksne ombord, sier Halvard Aglen som også tror det er nok av kjente Disney-figurer ombord på «Magic».

Mikke Mus pryder skorsteinene, mens Langbein og en malerpøs henger utenpå akterstevnen. Ved ankomst og avreise er det ikke uvanlig at skipsfløyten spiller et kort Disney-tema.

Dessverre kan den vanlige kristiansander bare beskue skipet på avstand, men man vil uansett merke at cruisegjestene har gått i land i byen.

– Det har vi allerede merket, sier havnedirektøren.

Disneys cruiseskip vil ligge i Kristiansand ved silokaia frem til rundt 17:00 i ettermiddag. Assisterende havnedirektør Thomas Langfeldt har selv nytt lunsj med selveste Mikke Mus, og han merker at det er noe spesielt når Disney besøker Kristiansand.

– Det er ikke uten grunn at flere i underholdningsbransjen sier «look to Disney». Dette er et gjennomarbeidet produkt for barnefamilier. Skipet er ikke spesielt med sine 2500 passasjerer, men de har solgt over 1500 mennesker inn til utflukter i hele regionen! Det er fantastisk morsomt, forteller Langfeldt til KRS247.

Ikke bare har Disney saumfart Sørlandet for utflukter, men selskapet har også gitt råd til Kristiansand kommune og havna for hva som kan videreutvikles.

– Det er klart man lytter når Disney snakker, sier Langfeldt.

Havnen har arbeidet med å få Disney til Kristiansand i tre år. Da cruiset ble annonsert og lagt ut for salg, ble det utsolgt i løpet av 24 timer.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/212792944″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/212765980″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]