Annonse

Lyngdal – Kristiansand: 207 kroner


Foto: Nye veier

Nye Veier har overtatt ansvaret for den videre planleggingen av nye E39 mellom Sandnes og Kristiansand og har kommet frem til at det legges opp til ni bomstasjoner mellom Kristiansand og Lyngdal.

Under orientering i Mandal, Lindesnes og Lyngdal, kommer det frem at det skal koste tre kroner per kilometer, det betyr 207 kroner for å kjøre hele strekningen og for de som har bombrikke koster det 166 kroner.

Dagens E39 mellom Lyngdal og Kristiansand er på 80 kilometer og tar 70 minutter. Ifølge planene fra Nye Veier blir reisetiden redusert til 37 minutter på en strekning på 68 kilometer.

Motorveien kan bygges på 12 år og det legges opp til en nedbetalingstid på 15 år per bom. Det legges opp til at det blir full betaling på seks av disse årene. Dersom utbyggingstiden utvides til 15 år, blir det tre år med full betaling på 207 kroner.

Radio Sør var tilstede under orienteringen i Mandal og den kan du høre her

 
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer