KRS247.no

Henter værvarsel...

– «Luksusfellen» blir aldri en rutine

For første gang på noen år er «Luksusfellen» tilbake på Sørlandet i forbindelse med innspilling av en episode og forbrukerøkonom Magne Gundersen er klar på at det fortsatt er spennende å drive med serien som starter sin 16. sesong om snaue to uker.

– De siste ni-ti årene vi har hatt «Luksusfellen» så har vi hatt en fantastisk vekst i privatøkonomien der folk har fått bedre råd med mer i lønningsposen og samtidig lavere renter, så alt har ligget til rette for at nordmenn burde ha en helt grei økonomi. Likevel er det behov for «Luksusfellen». Folk roter det til, får det ikke til å gå opp og havner på kjøret med å låne på kreditt og kredittkort også fikser de det ikke, sier Gundersen til KRS247.

Hvordan psyker man seg opp foran en sesong hvor det fort blir mange av de samme scenarioene?

– Det er egentlig ikke så vanskelig å forberede seg som en ekspert foran en ny sesong fordi det er nye mennesker hver gang og det er noe når man møter mennesker som er i en fortvilet situasjon og jeg kjenner selv at jeg har veldig lyst til å hjelpe de og gjøre det jeg kan. Og det går ikke rutine i det, jeg har lyst til å hjelpe hver eneste deltaker jeg møter, sier forbrukerøkonomen som sammen med Hallgeir Kvadsheim hadde premiere på den aller første episoden 30. januar 2008.

Hovedgrunnen til at Magne Gundersen og psykolog Cecilie Lynum er på Sørlandet denne uken er at de hjelper en kvinnelig deltaker fra Vigeland i Lindesnes med å få kontroll på utgiftene. Hun skal ha både full jobb og egentlig få nok penger inn hver måned, men det går for mye penger ut til at det går rundt for henne og denne helgen ønsker de din hjelp til å kunne redde økonomien hennes.

– På lørdag er vi i den situasjonen at vi blir nødt for å skaffe noen penger fordi hun har en bunke med ubetalte regninger der noen har gått til inkasso og andre er i ferd med å gjøre det. Hvis ikke vi får betalt den regningsbunken ganske kjapt, så vil hun få mye større problemer enn det hun har hatt. Så vi skal ha loppemarked der hun samler sammen en del av det hun har i hjemmet, og det er en del faktisk, som hun skal selge. Og vi håper at så mange som mulig kan komme til Amfi Mandal for å kjøpe ting av henne, gjerne gi en god pris for hun trenger alle de pengene for å rydde opp, hvis ikke går dette skikkelig dårlig. Så det blir god stemning på loppis på lørdag, det kan jeg love, sier Magne Gundersen som har tatt på seg rollen som vaffelsteker.

Hør hele intervjuet her

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/302476056″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]

«Luksusfellen» sesong 16 har premiere 25. januar og episoden som spilles inn nå, vil bli sendt en gang i april.