KRS247.no

Henter værvarsel...

– Lovverket bør gås gjennom

Lovverket rundt forholdet mellom leietaker og utleier er foreldet og ikke godt nok i dagens samfunn. Det mener områdedirektør i Forbrukerrådet i Agder, Eirik Nyberg. Han mener lovverket henger igjen i en annen tid.

– Det er egentlig ikke lov å leie fast i en periode kortere enn tre år! Det er for eksempel ingen studenter som ønsker dette. Det kan løses lovlig og det finnes selskaper som trikser litt med kontrakten, men dette er bare unødvendig byråkrati, sier Nyberg til KRS247.

Nyberg mener lovverket er for sterkt vektet i favør leietaker, og mener dette henger igjen fra en svunnen tid.

– Utleier har veldig beskjedne rettigheter. Loven er myntet på de nær sagt gamle kårboligene da de store millionærene og milliardærene eide det meste og leide ut til fattigfolk, og da skulle fattigfolk ha gode rettigheter. Det er nesten i overkant, for i vår tid er det privat mot privat, forteller Nyberg.

Forbrukerrådet gjør seg nå klar til konfliktsesong når det kommer til forholdet mellom utleier og leietaker. For innrykket av studenter og slutten av eksamensperioden er høysesong for tvister mellom de to partene.

– Hvis begge parter oppfører seg som folk, så skal det gå veldig greit. Dessverre kan konflikter oppstå uansett, siden man ikke kan gardere seg mot personlige konflikter. Leietaker bør knipse noen bilder og lage en liten filmsnutt for å eventuelt kunne dokumentere skader eller manglende skader.

Hør hele intervjuet her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/217869740″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]