KRS247.no

Henter værvarsel...

– Lov og orden ble opprettholdt

Fungerende politimester, Arne Sundvoll, mener demonstrasjonen på lørdag ble gjennomført innenfor lover og regler som finnes for ro og orden. Det er ikke kjent for han at det har skjedd ulovligheter utover at demonstrasjonen ikke ble meldt på forhånd.

– Demonstrasjonen var ikke meldt til politiet. Det er brutt et regelverk siden det ikke er meldt, sier Sundvoll til KRS247.

Utover det har ikke politimesteren noe som indikerer at noe ulovlig har skjedd.

– Sånn som jeg ser det per nå og utfra de tilbakemeldingene jeg har fått ble demonstrasjonen gjennomført innenfor de reglene som finnes for ro og orden, men jeg har ikke fått alle detaljer. Det kan være episoder som ikke er observert av politiet og det kan komme folk som har opplevd ting som blir meldt. Jeg kan altså ikke si at det skjedde uten ulovligheter, men det er ikke kjent for meg at det skjedde noe ulovlig utover det jeg har nevnt.

Mange av publikums reaksjoner har kommet i forbindelse med det som skjedde med Ole Tellefsen. Tellefsen stod i veien for demonstrantene og politiet la ham i jern og fraktet ham vekk fra området. Dette er et vanskelig punkt for politiet, innrømmer politimesteren.

– Det er jo det vanskeligste politiet gjør når vi har demonstrasjoner, sier Sundvoll.

Politiet hadde på det tidspunktet i oppdrag å hindre at demonstrasjonen eskalerte til sammenstøt og vold.

– Det betyr at politiet i sin helhet får situasjoner der mennesker som ser på en demonstrasjon blir provosert og agerer på sin umiddelbare provokasjon og så går politiet og stopper de personene for å hindre at det skal iverksette voldshandlinger. Det er nesten umulig, og kanskje umulig å forklare hvorfor vi gjør det. Det er noe med å prøve å forhindre dette på lempeligst mulig måte. Da blir det av og til sånn at noen, som blir provosert og går inn og dermed kan «sette fyr» på en hel gjeng som går i demonstrasjonstog, blir tatt hånd om av politiet, forklarer han.

Hør hele intervjuet med politimesteren her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/335620091″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]