Annonse

Lokalt talent kan vinne nasjonal radiopris


Foto: Aleksander Ramsland

15 år gamle Casper Lehland fra Kristiansand er nominert fra lokalradiobransjen til Norges gjeveste radiopris.

Han er nominert i kategorien «Årets radiotalent» på lokalradioenes liste over kandidater til «Prix Radio», som er Norges offisielle mesterskap i radio.

Lehland har vært frivillig medarbeider i Radio Sør i to år, og er initiativtaker og programleder for radioens ungdomssatsning «Takeoff».

– Det er enda et stykke å gå til å vinne den store prisen, men bare det å bli nominert er utrolig gøy. Det gir meg lyst og inspirasjon til å stå på videre, sier Lehland til KRS247.

Den unge programlederen er hele ti år yngre enn sine mer erfarne konkurrenter til «Årets radiotalent». For å komme videre til hovednominasjonen må 15-åringen først vinne over de to andre lokalradiokandidatene i kategorien, som er Christian Gilsvik (25) fra Radio Metro og Peter Daatland (25) fra Radiodokumentarkollektivet Frekvens.

Deretter vil han bli målt mot nominerte fra P4, Radio Norge og NRK.

Endelig liste over de nominerte kommer senere og vinneren kåres under årets Radiodager, som finner sted i september.

Radio Sør har tidligere bitt godt fra seg under den nasjonale prisutdelingen. I fjor var Helge Martin Markussen hovednominert i kategorien «Årets intervju» for hans intervju på Radio Sør med Espen Trædal, men måtte da se seg slått av P4. I 2010 vant Radio Sør pris under Prix Radio for «Årets promo» til radiodokumentaren «Kringsatt av fiender».
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer