Annonse

Lokalpolitiker holdt appell under Pegida-aksjon


Käthe-Tove Haugrud holdt Pegidas innledningsappell på Øvre Torv sist mandag | Foto: Pål Lomeland

Sist mandag annonserte initiativtaker for Pegida Sørlandet, Käthe-Tove Haugrud at organisasjonen ville gjennomføre protestmarsjer hver uke. I dag møtte 20 – 30 personer frem for å markere sin støtte til Pegida. Blant dem var lokalpolitiker Vidar Kleppe fra Demokratene.

Vidar Kleppe | Foto: Pål Lomeland

Vidar Kleppe | Foto: Pål Lomeland

Kleppe, som er bystyrepolitiker for Demokratene og leder av kontrollutvalget i fylkeskommunen og kommunen, holdt en appell, der han overfor motdemonstrantene proklamerte de ikke har peiling på utfordringene Europa står ovenfor med frie grenser.

– Jeg ble invitert for å si mine og Demokratenes løsninger på den feilslåtte innvandringspolitikken som staten Norge følger. Og jeg synes det er sunt og godt i et demokrati at man kan ta til orde for sine meninger, sier Vidar Kleppe til KRS247 som svar på spørsmål om hvorfor han stilte opp på dagens markering.

For også i dag ble Pegida møtte av demonstranter. Facebookgruppen «Kristiansand mot rasisme» hadde, som forrige mandag, tatt initiativ til motdemonstrasjon. De var langt fra like tallrike som sist, da nærmere 500 mennesker fra politiske partier og antirasistiske organisasjoner demonstrerte mot den antiislamske organisasjonen. I dag møtte anslagsvis 100 til 150 personer for å si sin mening om Pegida.

 

 
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar