KRS247.no

Henter værvarsel...

Lokalpolitiker holdt appell under Pegida-aksjon

Sist mandag annonserte initiativtaker for Pegida Sørlandet, Käthe-Tove Haugrud at organisasjonen ville gjennomføre protestmarsjer hver uke. I dag møtte 20 – 30 personer frem for å markere sin støtte til Pegida. Blant dem var lokalpolitiker Vidar Kleppe fra Demokratene.

Vidar Kleppe | Foto: Pål Lomeland

Vidar Kleppe | Foto: Pål Lomeland

Kleppe, som er bystyrepolitiker for Demokratene og leder av kontrollutvalget i fylkeskommunen og kommunen, holdt en appell, der han overfor motdemonstrantene proklamerte de ikke har peiling på utfordringene Europa står ovenfor med frie grenser.

– Jeg ble invitert for å si mine og Demokratenes løsninger på den feilslåtte innvandringspolitikken som staten Norge følger. Og jeg synes det er sunt og godt i et demokrati at man kan ta til orde for sine meninger, sier Vidar Kleppe til KRS247 som svar på spørsmål om hvorfor han stilte opp på dagens markering.

For også i dag ble Pegida møtte av demonstranter. Facebookgruppen «Kristiansand mot rasisme» hadde, som forrige mandag, tatt initiativ til motdemonstrasjon. De var langt fra like tallrike som sist, da nærmere 500 mennesker fra politiske partier og antirasistiske organisasjoner demonstrerte mot den antiislamske organisasjonen. I dag møtte anslagsvis 100 til 150 personer for å si sin mening om Pegida.