Annonse

Lokale lærlinger møtte kunnskapsministeren


Foto: Aud Kathrine Danielsen
Kommende lærlinger fikk møte kunnskapsministeren under Agderkonferansen i januar 2015 (Arkivfoto: Aud Katrine Danielsen)

Kommende lærlinger i Agder er på offensiven. De vil ha flere lærlingeplasser på Agder. Da kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen var i byen i forbindelse med Agderkonferansen 2015, troppet de opp for å tale sin sak.

Stian Egeland og Aleksander Mortensen er i ulik situasjon.  Mens Aleksander har fått lærlingeplass i Fylkeskommunen, står Stian som er utdannet innen bygg og anlegg uten tilbud. Begge to fikk møte kunnskapsministeren under Agderkonferansen på torsdag, med et krav om flere lokale lærlingeplasser.

Og kunnskapsministeren satte pris på ungdommenes engasjement.

– Det synes jeg var veldig bra. Jeg er opptatt av å fremheve hvor viktig det er at bedrifter og offentlig sektor tar i mot lærlinger ved alle anledninger jeg kan, sa Røe Isaksen til KRS247.

Han kunne ikke gi noen direkte løfter til ungdommene, men påpekte at regjeringen har gitt noen bidrag for eksempel ved å øke lærlingetilskuddet som hadde stått stille i mange år.

Hør hele saken her:

 

 

 
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar