KRS247.no

Henter værvarsel...
Foto: Aud Kathrine Danielsen

Lokale lærlinger møtte kunnskapsministeren

Kommende lærlinger i Agder er på offensiven. De vil ha flere lærlingeplasser på Agder. Da kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen var i byen i forbindelse med Agderkonferansen 2015, troppet de opp for å tale sin sak.

Stian Egeland og Aleksander Mortensen er i ulik situasjon.  Mens Aleksander har fått lærlingeplass i Fylkeskommunen, står Stian som er utdannet innen bygg og anlegg uten tilbud. Begge to fikk møte kunnskapsministeren under Agderkonferansen på torsdag, med et krav om flere lokale lærlingeplasser.

Og kunnskapsministeren satte pris på ungdommenes engasjement.

– Det synes jeg var veldig bra. Jeg er opptatt av å fremheve hvor viktig det er at bedrifter og offentlig sektor tar i mot lærlinger ved alle anledninger jeg kan, sa Røe Isaksen til KRS247.

Han kunne ikke gi noen direkte løfter til ungdommene, men påpekte at regjeringen har gitt noen bidrag for eksempel ved å øke lærlingetilskuddet som hadde stått stille i mange år.

Hør hele saken her:

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/187491099″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]