Annonse

Lokal pub saksøker staten


Foto: Pål Lomeland

Londskråga pub i Kristiansand saksøker staten ved Fylkesmannen i Vest-Agder. Årsaken er at puben mener mener den i 2013 ble ilagt en ulovlig dobbelstraff i form av både bot og inndratt skjenkebevilling.

Det melder NRK Sørlandet.

For to år siden fikk puben en bot på 20 000 kroner for å ha servert alkohol til mindreårige. Noen måneder vedtok Kristiansand kommune midlertidig inndragelse av skjenkebevillingen for det samme forholdet.

Utestedet har gode sjanser i saken mot Staten, mener advokat i NHO Reiseliv, Kjell Ola Berg.

– Puben fikk første en bot som ble betalt. Når inndraging av skjenkebevillingen kommer i tillegg og er å betrakte som straff, så er man allerede straffet for forholdet. Da kan man ikke straffes på nytt, sier advokaten til NRK Sørlandet.

Det er Advokatfirmaet Wiersholm som fører saken for pLondskråga pub. NHO Reiseliv bistår som såkalt partshjelper.

Saken har vært gjennom flere klagebehandlinger hos Fylkesmannen som opplyser til NRK at det ikke har kommet nye elementer i saken som gir dem grunnlag for å endre det opprinnelige vedtaket.

 
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer