Annonse

Politiet: – Kjenner til at det kommer søknad fra Pegida


Arkivfoto: Pål Lomeland

Tidligere denne uken varslet talsmannen for Pegida i Norge, Max Hermansen, at man jobbet med å opprette lokale avdelinger i flere byer. Nå er det opprettet en lokal avdeling for Sørlandet, som annonserer en protestmarsj i Kristiansand allerede neste uke.

Ordenssjef i politiet, Dag Tallaksen, sier politiet ikke har fått søknad om et slikt arrangement foreløpig, men bekrefter overfor krs247.no  at han kjenner til at en søknad er på vei.

– Det har vært undersøkelser fra organisasjonen på hvordan man skal gå frem. Om det kommer en søknad, blir den vurdert på vanlig måte, sier Tallaksen.

Kathe-Tove Haugerud deltok under den seneste Pegida marsjen i Oslo. Hun har startet en Facebook-gruppe for Pegida i Kristiansand og Sørlandet. Til Aftenposten uttaler hun at hun nå vil søke om tillatelse til å gjennomføre marsjer også i Kristiansand.

– Jeg deltok for å få mer oppslutning om marsjen, sier hun til avisen.

På den lokale avdelingens Facebookside blir det annonsert en marsj 28. januar.

Tidligere denne uken uttalte varaordfører Jørgen Kristiansen til Radio Sør at det var fritt frem for organisasjonen å arrangerer marsjer i Kristiansand, så lenge man ikke kom med hatefulle eller rasistiske ytringer.

Den lokale Facebookgruppen har i skrivende stund bare 14 medlemmer.

 
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar