KRS247.no

Henter værvarsel...

Lokal klesleverandør satser på egne butikker

I begynnelsen av juni åpner klesleverandøren Next Sport sine første egne utsalgssted, Twentyfour Sport. Kristiansandsfirmaet har allerede forhandlere over hele landet, men vil bli mer synlig.

– Vi er veldig avhengig av våre forhandlere og der er det ingen endring for vår del. Det at vi nå etablerer en butikk i Kristiansandsregionen, går på at vi har en manglende distribusjon lokalt, sier daglig leder Tom Erik Mykjåland.

– Som et lokalt merke fra Kristiansand, så ønsker vi selvfølgelig å være tilstede i vårt eget marked, derfor var dette en mulighet som åpnet seg opp på Sørlandssenteret.

Next Sport holder til i Sørlandsparken og åpner butikk i nærheten i juni. Foto: Tor Erik Schrøder - www.kengurufoto.com

Next Sport holder til i Sørlandsparken og åpner butikk i nærheten i juni. Foto: Tor Erik Schrøder – www.kengurufoto.com

Tom Erik Mykjåland er i prosessen med å ansette en sjef for butikken, som skal ligge i de gamle lokalene til Intersport i den nyeste delen av Sørlandssenteret. Firmaet Next Sport ble startet av faren til den daglige lederen, Frank Mykjåland, og av Morten Westby i 2006. På tross av finanskrisen og hard konkurranse, har firmaet fått god avsetning på sine kolleksjoner med sports- og fritidsklær, med merkenavn som Twentyfour, Playmaker, Bølger, Daniel Franck og Nord.

– Vi har vært heldige tror jeg, og flinke kanskje, til å få fram produkter som markedet har likt. Vi har truffet noe som har fenget en del folk. Markedet har vært i stor endring, det har vi som en mindre aktør fått kjenne veldig. Vi har kjent stadig sterkere press på marginer. Vi har selvfølgelig også kjent at disse store kjedene er aggressive og de tar markedsandeler. De skaper en del nye spilleregler i forhold til de endringene vi ser i bransjen.

Som et ledd i å fronte merkene sine, åpner Next Sport AS også butikk i Molde i løpet av sommeren.

– I bunn og grunn handler det mest av alt om å lage produkter som folk vil ha. Samtidig må vi være synlige i markedet vårt, derfor disse åpningene i Molde og Kristiansand hvor vårt salg over butikk nesten er fraværende.