KRS247.no

Henter værvarsel...

Lokal gründer ut mot kristen TV-kanal

Grunnleggeren av Netthandelen, Einar Øgrey Brandsdal fra Kristiansand, retter skarp kritikk mot den kristne TV-kanalen «Visjon Norge». TV-kanalen er i søkelyset etter at det ble kjent at den tar betalt for å gi velsignelser. 

Brandsdal har publisert kritikken på sin åpne Facebook-profil.

«Kanalen er en kristen kanal som har til formål å spre ut det glade evangeliet på Fjernsyn. Noe jeg som kristen liker tanken bak. Men vi har et problem. Kanalen forkynner ikke det bibelen sier. Dvs noen programmer gjør det. Men ledelsen gjør ikke», skriver han.

– Jeg er kristen selv. Budskapet til daglig leder i «Visjon Norge», Jan Hanvold, er så ubibelsk som det kan få blitt, sier Brandsdal til Nettavisen som først omtalte saken.

Brandsdal tar et oppgjør med kanalen, gjennom syv eksempler som han mener er hårreisende. Han viser blant annet til utsagn fra forkynneren Thurman Scrivner, som  på TV-kanalen skal ha sagt at alle mennesker som har handicappede barn, har dette fordi familien er syndere. Scrivner skal også ha uttalt at om en kvinne får brystkreft, så kan dette skyldes at hun er misunnelig på naboens bryster.

Også TV-kanalens metoder for pengeinnsamling får gjennomgå i Brandsdals kraftige oppgjør med kanalen.

«Visjon Norge spiller på samvittighet til mennesker som har det tøft i livet, med at de kan få velsignelse og helbredelse ved å gi penger til kanalen», skriver Brandsdal i innlegget.

Brandsdal hisset seg opp etter at Hanvold slettet gründerens kommentarer på kanalsjefens Facebook-side.

– Det er slik han opererer. Han styrer unna kritikere, sletter deres synspunkt og gjør seg utilgjengelig, sier Brandsdal til Nettavisen.