KRS247.no

Henter værvarsel...

Lokal entreprenør konkurs – 35 mister jobben

35 ansatte mister jobben etter at entreprenørselskapet Vågsbygd Bygg og Vedlikehold AS (VBV) meldte oppbud fredag.

Bobestyrer Kai Knudsen opplyser til KRS247 at entreprenøren ved konkursåpning har oppgitt en gjeld på 22 millioner.

– Ledelsen i bedriften har gjennomført en plan for restrukturering og det er foretatt en emisjon i et forsøk på å bøte på likviditets- og driftsutfordringer. Men lav etterspørsel og for dårlig inntjening har medført at snuoperasjonen ikke har lykkes, sier Knudsen.

Bobestyreren vil på det nåværende tidspunkt ikke kommentere hvem som er selskapets største kreditorer.

Siste offisielle regnskapstall viser at Vågsbygd Bygg og Vedlikehold hadde en omsetning på drøye 70 millioner i 2014 og et resultat før skatt på 589 000. Året før var omsetningen på 51 millioner og resultatet negativt med 1,35 millioner kroner.

På lønningslisten har firmaet 35 ansatte som er rammet av konkursen. Bobestyrerens viktigste oppgave nå er å si opp disse ansatte og gi dem orientering om og hjelpe med søknader til lønnsgarantifondet.

– Organisasjonen ble informert om situasjonen av bedriftsledelsen i dag og i morgen vil vi samle de ansatte til et informasjonsmøte, sier Knudsen.

I følge Knudsen har selskapet ved siden av egne ansatte også benyttet innleid utenlandsk arbeidskraft, men disse avtalene skal være terminert forut for konkursen.

Vågsbygd Bygg og Vedlikehold AS ble dannet i 1999, men har i følge egne nettsider en historie som går tilbake til 1980. Selskapet beskriver seg som en totalentreprenør innen bygg, anlegg og utemiljø og har tilhold på Rigetjønn vest for Kristiansand sentrum. Sigurd Andreas Strømme er styreleder og majoritetseier i Vågsbygd Bygg og Vedlikehold gjennom selskapet Rasi Eiendom AS.

KRS247 har vært i kontakt med styreleder Sigurd Andreas Strømme. Han ønsker ikke å uttale seg om konkursen og henviser til selskapets daglige leder, Tom Lund. Lund har ikke besvart henvendelser fra KRS247.