Annonse

LO-leder provosert over Fædrelandsvennen


Foto: Helge Martin Markussen

De tre arbeidstakerorganisasjonene YS, UNIO og LO markerer sin motstand mot regjeringens forslag til ny arbeidsmiljølov med 2 timers politisk streik i ettermiddag. 

I dagens leder i avisen Fedrelandsvennen kalles streiken for en «Feilslått Generalstreik». Det er en betegnelse som provoserer streikekoordinator Lars Berge fra LO.

– Her viser sjefsredaktøren i Fædrelandsvennen at han ikke har gjort hjemmeleksen sin. Dette er ikke en Generalstreik, men en lovlig, politisk, streik. Han har tydeligvis ikke satt seg inn i hva egentlig saken handler om, sier en engasjert Berge.

Kritikken fra LO-lederen går ikke inn på Politisk Redaktør i avisen, Vidar Udjus, som har forfattet lederen.

– Berge må tåle at det er uenighet i denne saken, og det er ikke slik at arbeidstakerorganisasjonene har enerett på arbeidslivspolitikken. Vi har satt oss grundig inn i saken, og mener regjeringens forslag er relativt forsiktige, fastslår Udjus.

– Denne streiken er et for sterkt virkemiddel med tanke på hvilke endringer regjeringen faktisk foreslår, forteller Udjus videre.

Regjering på villspor

Lars Berge mener regjeringen, med arbeidsminister Robert Eriksson i spissen, er på ville veier.

– Det regjeringen blant annet foreslår er å gi generell tilgang til midlertidig arbeid, uten at det er behov for det. Vi har et lovverk i dag som gir tilgang til midlertidig ansettelse, og det er ikke behov for å utvide dette, sier Berge.

Streikekoordinatoren frykter at man skal få samme situasjon som man har hatt i oljeservicebransjen de siste årene.

– Vi har vunnet 195 saker bare i oljeservicebransjen det siste året omkring dette, sier Berge til Radio Sør.

Hør hele saken her:

 
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar