Annonse

Legges ned innen mai 2017


Fylkeshuset hvor regionkontoret for Forbrukerrådet i Agder ligger - Foto: Tor Erik Schrøder, kengurufoto.com

Forbrukerrådet legger ned sju av dagens ti regionkontorer. Dette betyr at dagens kontor i Kristiansand er historie innen mai 2017.

– Vi er glade for at regjeringen satser på Forbrukerrådet og å styrke grunnlaget for økt forbrukerinnflytelse. Det vises blant annet i statsbudsjettene for 2015 og 2016, der vi har fått flere nye oppdrag. Vi skal videreutvikle og bygge organisasjonen for fremtiden, sier styreleder Anne Kathrine Slungåard ifølge NTB.

Hun er fornøyd med omstruktureringen som nå blir gjort etter beskjed fra forbrukerminister Solveig Horne (FrP).

I tillegg til Kristiansandskontoret blir også Bergen, Oslo, Sarpsborg, Gjøvik, Trondheim og Bodø lagt ned.

De tre store kontorene skal til slutt ligge i Tromsø, Stavanger og Skien.

Rådet skal nå kartlegge konsekvenser og legge en plan for hvordan omorganiseringen skal gjennomføres. Den skal være ferdig senest 1. mai 2017.

– Det er selvfølgelig leit for oss at vi blir nødt for å finne oss noe annet å gjøre på eller flytte på oss, sier områdedirektør ved kontoret i Agder, Eirik Nyberg, til KRS247.

Områdedirektør i Forbrukerrådet i Agder, Eirik Nyberg. | Foto: Pål Lomeland

Områdedirektør i Forbrukerrådet i Agder, Eirik Nyberg. | Foto: Pål Lomeland

For han og kollegene som holder til i Fylkeshuset i Kristiansand, kom det overraskende på dem at Kristiansand ble et av kontorene som ble ofret.

– Vi visste at det kom til å bli en reduksjon, men vi fikk først vite det i dag morges og Randi Flesland (direktør, red. anm.) fikk selv vite det i går kveld, forklarer Nyberg.

Han understreker at det er ingen som mister jobben, årsverkene blir bare flyttet til de andre kontorene.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer