KRS247.no

Henter værvarsel...

Legges ned innen mai 2017

Forbrukerrådet legger ned sju av dagens ti regionkontorer. Dette betyr at dagens kontor i Kristiansand er historie innen mai 2017.

– Vi er glade for at regjeringen satser på Forbrukerrådet og å styrke grunnlaget for økt forbrukerinnflytelse. Det vises blant annet i statsbudsjettene for 2015 og 2016, der vi har fått flere nye oppdrag. Vi skal videreutvikle og bygge organisasjonen for fremtiden, sier styreleder Anne Kathrine Slungåard ifølge NTB.

Hun er fornøyd med omstruktureringen som nå blir gjort etter beskjed fra forbrukerminister Solveig Horne (FrP).

I tillegg til Kristiansandskontoret blir også Bergen, Oslo, Sarpsborg, Gjøvik, Trondheim og Bodø lagt ned.

De tre store kontorene skal til slutt ligge i Tromsø, Stavanger og Skien.

Rådet skal nå kartlegge konsekvenser og legge en plan for hvordan omorganiseringen skal gjennomføres. Den skal være ferdig senest 1. mai 2017.

– Det er selvfølgelig leit for oss at vi blir nødt for å finne oss noe annet å gjøre på eller flytte på oss, sier områdedirektør ved kontoret i Agder, Eirik Nyberg, til KRS247.

Områdedirektør i Forbrukerrådet i Agder, Eirik Nyberg. | Foto: Pål Lomeland

Områdedirektør i Forbrukerrådet i Agder, Eirik Nyberg. | Foto: Pål Lomeland

For han og kollegene som holder til i Fylkeshuset i Kristiansand, kom det overraskende på dem at Kristiansand ble et av kontorene som ble ofret.

– Vi visste at det kom til å bli en reduksjon, men vi fikk først vite det i dag morges og Randi Flesland (direktør, red. anm.) fikk selv vite det i går kveld, forklarer Nyberg.

Han understreker at det er ingen som mister jobben, årsverkene blir bare flyttet til de andre kontorene.