Annonse

Lar mor få være mest mulig i fred


Mor og barn har det bra etter fødselen natt til lørdag. | Foto: Dyreparken

Etter Dyreparkens aller første gepardfødsel, er de som jobber tettest på mor og barn nøye på å ikke være for tett på gepardfamilien.

– Vi har holdt oss på avstand, men vi har fulgt de med et overvåkningskamera. Vi har hatt mulighet til å følge med på det kameraet, men noe av det viktigste er at mo har mest mulig ro, sier veterinær og faglig leder Rolf-Arne Ølberg.

Veterinær- og dyrepasserstaben holder seg mest mulig unna mor og barn. Det var lenge knyttet spenning til hvordan Kimani, gepardmoren, ville reagere som førstegangsfødende. Ølberg mener Kimani virker som en god mor så langt.

– Hun gjør alt riktig og er en veldig god og flink gepardmor, sier Ølberg.

Det ble født fem unger, men den ene ble født med en misdannelse og døde ganske raskt etter fødselen. De fire som er igjen, ser friske og fine ut ifølge veterinæren.

– Nå har vi bare fått tatt en veldig rask kikk på de, så det neste blir å få undersøkt de litt nærmere. Der igjen er vi avhengige av at mor kommer seg vekk og spiser noe mat og slapper helt av, fø vi kan gå inn og bruke tid på å undersøke de nøye.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer