KRS247.no

Henter værvarsel...

Lanserte stor idrettsfest til sommeren

Ikke siden Otera Open i 2011 har Kvadraturen blitt snudd på hodet på grunn av et idrettsarrangement. Men andre uka i august er det klart for Norway Summer Games, et arrangement som beskrives som større enn ungdoms-OL på Lillehammer.

– Med det mener vi at det er flere idretter som er representert og flere utøvere. Og på den måten er det et større arrangement. Vi har antakeligvis ikke budsjettene til ungdoms-OL og de kulturelle musklene enda, men det får vi bygge, sier prosjektleder i Stiftelsen Sportikus, Kevin Juhl-Thomsen til KRS247.

Det er til sammen over 30 klubber fordelt på over 20 idretter som har blitt med på festen som har vært lenge i tankene hos daglig leder i Kristiansand Idrettsråd, Geir Thorstensen.

– Vi fikk ideen for en del år siden, men den har ikke blitt helt moden før nå. Det er rart med det, det er mange som vil ta eierskap i idéen og nå føler vi at den har fått forankring i mange idretter. Endelig føler vi at idretten i Kristiansand står bak oss og vi er mange nok og store nok til at det skal kunne bli en suksess, forteller Thorstensen.

De idrettene som foreløpig er planlagt til arrangementer er fotball, fekting, innebandy (med el-innebandy), ishockey, sykkel, friidrett, sittevolley, sandvolleyball, beachhåndball, amerikansk fotball, turn, tennis, golf, svømming, basketball (med rullestolbasket), 3 mot 3 streetbasket, dans og ridning. Det blir også lagt opp til tilrettelegging for funksjonshemmede i andre idretter der det er mulig.

Men Norway Summer Games er ikke bare planlagt som et rent idrettsarrangement. Det planlegges også å få til et samarbeid med kulturlivet i byen. Til sammen blir det ganske mange mennesker involvert.

– Målsetningen vår er 5000 deltakere. Det er det tallet vi jobber med i forhold til budsjett, logistikk og planlegging. Vi ønsker selvfølgelig flere enn dette, og har ikke satt noen begrensning. Vi ser på et program nå som inneholder 100 prøver på aktiviteter som ikke er reell idrett, men aktiviteter som bruskassestabling, løp på tid eller gøyale aktiviteter rundt i byen. Klatring og sånne ting. Så har vi også et kulturliv som involverer iallfall fem scener, og der må vi ha et program, så det blir stort, gøy og det blir en festival for alle, sier Thomsen.

Hør pressekonferansen her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/306558223″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]

Hør hele intervjuet her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/306555108″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]