KRS247.no

Henter værvarsel...

Langvarig regnvær i vente

Det er lite som tyder på at den kommende nedbøren som er varslet for vår region vil ta slutt med det første. Og det nok et bevis på at vi er midt i en våt årstid.

– Det ser ganske ille ut, men det er fortsatt usikkerhet rundt akkurat hvor stor nedbørsmengde vi kan få. Vi har noen prognoser som viser 100 til 120 millimeter på et døgn, også har vi noen som er litt mildere med 50 til 80 millimeter på et døgn, forteller vakthavende meteorolog ved StormGeo, Ina Ynnesdal til KRS247.

Meteorologisk institutt og NVE har sendt ut OBS-varsel og flomvarsel for regionen vår for et uvær som ikke er rester av orkanene i Karibien.

– Nei, det er nok ikke de som har kommet inn helt enda, de ligger fortsatt litt lenger vest for oss. Men vi har hatt gode temperaturer over Sør-Norge den siste tiden og vi har rett og slett en ekstra fuktig front som kommer inn sammen med den varme luften, som gjør at det blir disse store nedbørsmengdene, sammen med pålandsvind, fortsetter Ynnesdal.

– Hvor lenge tror en uværet kommer til å vare?
– I utgangspunktet så er det lørdagen som blir verst. Det begynner allerede fredag, men lørdagen ser ut til å få mest nedbør, så stopper det liksom ikke med det første. Så det blir nok en periode med en del nedbør fremover, iallfall gjennom helgen og begynnelsen av uken, så blir det litt mer usikkert.