Annonse

Langtidsykefraværet høyt i Vest-Agder


Foto: Tor Erik Schrøder, kengurufoto.com

NAV har sluppet sine siste tall for sykefraværet i landet. I snitt var en sykemeldt vestegd sykemeldt i 52,9 dager. Det er bare to fylker som kommer dårligere ut på denne oversikten, Aust-Agder og Nord-Trøndelag.

Til sammenligning er landsgjennomsnittet på 42 dager, der Rogaland og Oslo begge trekker godt ned med henholdvis 34,7 og 31,9 dager. Avdelingsdirektør i Nav Vest-Agder, Per Lund, sier at etaten jobber med å få ned antallet dager som vestegdene er sykemeldte.

Lund peker videre på at mengden kvinner i arbeidslivet trekker sykemeldingstallene opp, uten at han vet hvorfor dette er tilfellet. I Vest-Agder er sykefraværsprosenten stabil og under landssnittet.

– Vi er under landssnittet for legemeldt sykefravær, men blant dem som blir syke, så er de altså svært lenge syke hos oss. Det er ikke bra, og vi jobber med å redusere det antallet, sier avdelingsdirektør i Nav Vest-Agder, Per Lund til Fædrelandsvennen.

NAV nasjonalt ønsker å få flere over på gradert sykemelding, noe Lund støtter.

– Vi satser på å få flest mulig over på gradert sykemelding. Psykiske og uspesifiserte lidelser er de hyppigste årsakene til sykemelding, og noe aktivitet gjør at du kommer raskere helt tilbake, fastslår avdelingsdirektøren.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer