KRS247.no

Henter værvarsel...

– Lager marked så lenge helsa holder

Det er i år 17 år siden Posebymarkedet ble arrangert for aller første gang. Med god hjelp av Kristiansand kommune er årets marked utvidet i størrelse.

For 17 år siden stod Reidun Olsen selv på stand, men de syv siste årene er det hun som har hatt lederansvaret. Og selv etter syv år med ansvar for markedet, så blir Olsen aldri lei.

– Så lenge helsen holder og jeg klarer å stå på beina, så skal jeg holde på med dette, sier 73-åringen til KRS247.

– Det å få holde på med Posebymarkedet holder meg i aktivitet, det holder meg oppe, og jeg har noe å se frem mot. Det gir meg så mye å se hva markedet betyr for så mange, sier Olsen.

Med seg i styret har hun også Laila Karlsen som har ansvaret for markedets kafe.

– For oss betyr det veldig mye. Vi legger ned en masse arbeid, pluss at vi også går inn med egne midler. Det er fordi at det vi har til rådighet av penger ikke alltid strekker til. Men vi gjør det med glede, for det er så hyggelig å se så mange glade personer. Se den folkemengden samler hver lørdag. Det er dette som driver oss til å holde på med dette, sier Karlsen.

Koselige hvite trehus som overlevde begge bybrannene er kulisser for denne koselige markedsplassen. Hver lørdag i frem til 8. august vil lokale utstillere selge bruktgjenstander, strikketøy, kunst og smykker.

For styret av Posebymarkedet å vise at det skjer ting i denne gamle delen av Kristiansand.

– Posebymarkedet er blitt en samlingsplass for både turister, og fastboende, og spesielt endel av byens eldre kommer til Posebymarkedet lørdag etter lørdag for å slå av en prat og ta en matbit, sier Olsen.

I år har man fått utvidet markedet til også å romme Ekserserhuset, og ildsjelene skryter begge av Kristiansand kommune som har vært svært så samarbeidsvillige.

Aktørene representerer et mangfold føler ledelsen, og legger til at de gjerne ønsker flere utstillere velkommen.