KRS247.no

Henter værvarsel...

Kvinne siktet for to drap

Politiet har i dag pågrepet og siktet en kvinne i 40-årene som de mener står bak to drap som skal ha skjedd i 2002 og 2014. Begge de drepte skal være menn hun har hatt nær relasjon til. Under en pressekonferanse i ettermiddag kunne politiet fortelle mer detaljer rundt siktelsen og pågripelsen.

– Kvinnen er etnisk norsk og bosatt i Kristiansand. Hun er ikke tidligere domfelt, forteller fungerende påtaleleder i Agder politidistrikt, Cecilie Pedersen Hille.

Om drapet i 2014 forteller Hille dette under pressekonferansen:

– I denne saken er fornærmede en mann i 60-årene. Mannen var etnisk norsk. Han ble funnet død på et hotellrom i Kristiansand 6. april 2014. Dette var da tidligere First Hotel i Dronningens gate. Obduksjonen har vist at fornærmede døde av forgiftning. Siktede kvinne og fornærmede har tidligere vært samboere og de har to mindreårige barn sammen. Politiet har drevet en lang og omfattende etterforskning som startet allerede 6. april 2014 da fornærmede ble funnet død. Politiet har lokale etterforskere på saken og vi har bistand fra Kripos. Mistanken mot siktede har gradvis blitt styrket siden høsten 2014, og det er da bakgrunnen for at hun nå er pågrepet, sier påtalelederen og ønsker ikke gå nærmere inn på grunnlaget for siktelsen.

Kripos skal ha bistått Agder-politiet med denne saken siden januar 2016 uten at Hille ønsker å gå nærmere inn på hvorfor de ble kalt inn fra det tidspunktet.

– Så vil jeg gå inn på drapet som skjedde i 2002. Etterforskningen av 2014-saken har gitt politiet tilstrekkelig grunnlag for å da mistenke henne for å ha tatt livet av en person i 2002. Fornærmede i den saken er en etnisk norsk mann i 50-årene, og det er en familierelasjon mellom den siktede og den avdøde. Fornærmede ble funnet i sin bolig i Kristiansand 27. mars 2002. Når det gjelder dødsårsaken så kan ikke politiet si noe om den. Og av hensyn til etterforskningen så kan jeg ikke gå nærmere inn på grunnlaget for mistanken mot siktede, fortsetter påtalelederen.

Saken fra 2002 var opprinnelig henlagt som intet straffbart forhold og mannen ble heller aldri obdusert da politiet etterforsket den saken for 15 år siden.

Politiet kan ikke si noe om motiv fordi kvinnen er foreløpig ikke avhørt.

Hun vil bli fremstilt for varetektsfengsling onsdag kl. 12:30 og har fått oppnevnt advokat Ole Andreas Thrana som forsvarer.