Annonse

Kunstnere kjemper om pris


Kurator Else-Brit Kroneberg. (Foto: Ann Helen Gjerde)

I dag kan du se verker fra fire unge kunstnere på veggene i Sørlandets Kunstmuseum. Alle kjemper om en pengepremie på 150 000 kroner, som deles ut av Sparebanken Sør. De kjemper ikke bare om juryens gunst, men også om å bli publikums favoritt.

– Det er veldig spennende både for oss og for kunstnerne å se hvordan publikum reagerer, hvem de synes har levert det beste bidraget. Folk kan enten levere stemmesedler i resepsjonen, eller gå inn på facebooksiden vår. Det sier Else-Brit Kroneberg fra Sørlandets Kunstmuseum.

Det er noen timer til åpningen av utstillingen nede på kunstmuseet. Konkurransen gir en av disse kunstnerne en stor pengepremie, noe som sikkert bidrar til litt nerver i forkant av åpningen.

– De fleste var helt ferdige i går, nå gjenstår bare litt finjustering. Så nå kan de ta seg en kaffekopp og slappe av litt før åpningen, sier Kroneberg.

Hør om de fire kunstnerne her:
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer