KRS247.no

Henter værvarsel...

– Kunne hatt mye miljøvennlig moro for de pengene

Det var stor glede blant de fleste av landsdelens politikere i går da regjeringen og støttepartiene Venstre og KrF lanserte sitt nye veiprosjekt. 130 milliarder kroner legges i potten for blant annet å bygge ny vei mellom Kristiansand og Ålgård.

De pengene kunne vært brukt på en mye mer fornuftig måte, mener Miljøpartiet De Grønnes førstekandidat Marte Rostvåg Ulltveit-Moe som skrev dette på twitter i går ettermiddag

– Vi bor i en by der vi ikke har råd til en ny sykkelbro over Otra, men å bygge en eksosvei rundt byen skal vi sørge for.

Hun mener pengene heller burde brukes på miljøvennlige tog og få  mer av godstrafikken på bane eller skip.

– Det nytter ikke å snakke om godstog og ferger og samtidig bygge nye motorveier. Vi må prioritere dette, sier Rostvåg Ulltveit-Moe.

Samtidig understreker hun at veien vestover mot Stavanger er viktig å bygge ut og gjøre sikrere.

– Jeg synes det er trist at Venstre som et miljøpartiet er lurt inn på dette av Høyre og Frp, sier førstekandidaten til bystyret i Kristiansand.

Hør hele intervjuet her:

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/200894796″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]