Annonse

– Kunne hatt mye miljøvennlig moro for de pengene


MDGs gruppeleder i Kristiansand, Marte Rostvåg Ulltveit-Moe. | Foto: Glenn Th. Faannessen

Det var stor glede blant de fleste av landsdelens politikere i går da regjeringen og støttepartiene Venstre og KrF lanserte sitt nye veiprosjekt. 130 milliarder kroner legges i potten for blant annet å bygge ny vei mellom Kristiansand og Ålgård.

De pengene kunne vært brukt på en mye mer fornuftig måte, mener Miljøpartiet De Grønnes førstekandidat Marte Rostvåg Ulltveit-Moe som skrev dette på twitter i går ettermiddag

– Vi bor i en by der vi ikke har råd til en ny sykkelbro over Otra, men å bygge en eksosvei rundt byen skal vi sørge for.

Hun mener pengene heller burde brukes på miljøvennlige tog og få  mer av godstrafikken på bane eller skip.

– Det nytter ikke å snakke om godstog og ferger og samtidig bygge nye motorveier. Vi må prioritere dette, sier Rostvåg Ulltveit-Moe.

Samtidig understreker hun at veien vestover mot Stavanger er viktig å bygge ut og gjøre sikrere.

– Jeg synes det er trist at Venstre som et miljøpartiet er lurt inn på dette av Høyre og Frp, sier førstekandidaten til bystyret i Kristiansand.

Hør hele intervjuet her:
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer