KRS247.no

Henter værvarsel...

– Kundene vil si «wow» når de kommer inn døra

15. oktober åpner Gjenbruksbutikken dørene på sitt nye lokale på Lumber i Vågsbygd. Pengene fra driften går hovedsakelig til utviklingshjelp i utlandet. Styreleder i NLM Gjenbruk i Kristiansand, Asbjørn Sandal, viste oss stolt rundt i de nye, romslige lokalene.

– Her er det en barneavdeling med alle slags typer leker og spill. Der borte kommer bokavdelinga. Videre har vi lamper av alle typer, kunst og bilder. Og som du ser er det også ganske mye møbler.

Siden etableringen på høsten i 2007, har NLM Gjenbruk Voie samlet inn hele 15 millioner kroner. Disse midlene går hovedsakelig til utviklingsarbeid i utlandet som for eksempel boring etter vann, opplæring av kvinner og barn og til sosialt arbeid innenfor helse og miljø.

Butikken som har rundt 40 personer på turnuslista, drives basert på frivillig arbeid. Storparten av de ansatte er pensjonister, men de har også kontakt med Kriminalomsorgen og NAV, som sender folk som er til god hjelp i butikken.

– Det er veldig bra. Det er en vinn-vinn situasjon for alle parter, sier Sandal.

– Hva kan kundene forvente når dere nå har kommet på plass i de nye lokalene?

– Jeg tror at de kommer til å si «wow» når de kommer inn døra her. For dette ser ikke ut som noen bruktbutikk. Dette ser nesten ut som et glassmagasin eller et Steen & Strøm, sier han entusiastisk.

På spørsmål om hva det er som får folk til å jobbe dugnad, peker han på det flotte utviklingsarbeidet som Norsk Luthersk Misjonssamband gjennomfører. Men han tror også det er andre årsaker.

– Når man går av med pensjon tror mange at det nå er ferie hele resten av livet. Det er det jo ikke, ler Sandal.

– Å sitte og lese i avisen og se på tv resten av tiden, det går jo ikke. Da blir de ganske rastløse tror jeg.

Butikken åpner dørene klokka 11 førstkommende torsdag. Da kan de som ønsker ta seg en kopp kaffe, og se om de finner noe spennende som de ønsker seg fra Gjennbruksbutikkens store sortiment.