Annonse

Kulturdirektøren går inn for salg av Agder Teater


Kulturdirektør i Kristiansand kommune, Stein Tore Sorthe. FOTO: Tor Erik Schrøder www.kengurufoto.com

Kulturdirektør Stein Tore Sorthe mener at Kristiansand kommune må selge teateret og tilhørende bygninger. Det kom frem da han presenterte sin mening for politikerne i kulturstyret onsdag kveld.

Det har vært knyttet stor spenning til direktørens eget syn på denne saken.  Han har blant annet fått kritikk for at han gjennom sin rolle som kulturdirektør ikke har latt sin stemme høre i debatten. Enkelte motstandere av rivningsplaner og salg har sågar gått så langt som å hevde at Sorthe har fått munnkurv.

I dag kom hans  faglige konklusjon. Sorthe mener at det er andre utfordringer som må ha høyere prioritet. I denne sammenhengen ble nødvendige vedlikeholdsarbeider på Alladin og Samsen Kulturhus trukket frem. Nevnt som prioriteringsområder ble også Kristiansand Folkebibliotek, Odderøya og ny kulturskole.

Med et dårlig teaterbygg i sekken, blir det vanskelig å utvikle kulturbyen Kristiansand, sa Sorthe under sin presentasjon.

Det er politikerne som til slutt bestemmer skjebnen til teaterbygningen som ble oppført i 1976. En reguleringsplan er nå til høring. Denne åpner for riving av bygningsmassen, inkludert en 340 kvadratmeter stort fasadeutsmykning, utført av kunstneren Henrik Finne.

 
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar