Annonse

Kulda gir tre ganger så dyr strøm


Foto: Ann Helen Gjerde

Kulda gir flotte skiløyper og puddersnø, men også høyere strømpriser. Spotprisen, altså den prisen som omsettes på børsen, og den de fleste betaler, er i dag omtrent tre ganger så høy som i desember. Det var ikke det vår strømekspert spådde rett før jul.

– Jeg tror faktisk jeg holder på det budskapet jeg ga sist. Alt tyder på at kraftprisen i år kanskje kommer til å være billigere enn i fjor. Men så er det slik at når etterspørselen øker, slik den gjør når det er veldig kaldt, går prisene i været. I en forhåpentligvis kort periode, sier Roald Mæsel.

Roald Mæsel

Roald Mæsel

Blir det kaldt, øker etterspørselen etter strøm fordi vi tross alt bruker mer, og slik blir prisene høyere. Det har aldri blitt produsert så mye strøm som onsdag 13. januar, men det er ikke lett å forutse hvordan vinteren fremover vil bli. De nærmeste dagene blir derimot milde.

– Til helgen kommer mildværet, og vi ser allerede nå at prisene er nede på et normalt nivå, tilsvarende det vi hadde i fjor. Alt tyder på at dette året kommer til være sånn som i fjor. Et par andre ting slår også positivt ut for kunden. Olje, gass og kull har falt veldig i verdi, og det er bra for strømprisene, sier Mæsel.

Hør hele intervjuet her:
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer