KRS247.no

Henter værvarsel...

Kulda gir tre ganger så dyr strøm

Kulda gir flotte skiløyper og puddersnø, men også høyere strømpriser. Spotprisen, altså den prisen som omsettes på børsen, og den de fleste betaler, er i dag omtrent tre ganger så høy som i desember. Det var ikke det vår strømekspert spådde rett før jul.

– Jeg tror faktisk jeg holder på det budskapet jeg ga sist. Alt tyder på at kraftprisen i år kanskje kommer til å være billigere enn i fjor. Men så er det slik at når etterspørselen øker, slik den gjør når det er veldig kaldt, går prisene i været. I en forhåpentligvis kort periode, sier Roald Mæsel.

Roald Mæsel

Roald Mæsel

Blir det kaldt, øker etterspørselen etter strøm fordi vi tross alt bruker mer, og slik blir prisene høyere. Det har aldri blitt produsert så mye strøm som onsdag 13. januar, men det er ikke lett å forutse hvordan vinteren fremover vil bli. De nærmeste dagene blir derimot milde.

– Til helgen kommer mildværet, og vi ser allerede nå at prisene er nede på et normalt nivå, tilsvarende det vi hadde i fjor. Alt tyder på at dette året kommer til være sånn som i fjor. Et par andre ting slår også positivt ut for kunden. Olje, gass og kull har falt veldig i verdi, og det er bra for strømprisene, sier Mæsel.

Hør hele intervjuet her:

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/242862200″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]