Annonse

– Kristiansands økonomi vil rammes


FrPs 1. nestleder Per Sandberg. | Foto: Casper Lehland

FrPs 1. nestleder Per Sandberg mener at antallet flyktninger som Kristiansand tar imot går på bekostning av kommunens generelle økonomi. Han mener områder som integrering og sysselsetting blir rammet dersom man skal ta inn enda flere flyktninger fra Syria.

– Regjeringer pålegger kommuner å ta imot flyktninger indirekte, med det resultat at kommunene ikke har økonomi til å verken drive integrering, finne arbeid eller på noen annen måte tilpasse situasjonen. Dette går på bekostning av økonomien i den enkelte kommune, forteller Sandberg til KRS247.

– Hva tenker du om at Kristiansand er den storbykommunen som tar imot flest?

– Det er lokalpolitikerne som avgjør det, men det er jo de vekslende regjeringene som indirekte pålegger norske kommuner å ta imot flyktningene som staten bestemmer skal komme til landet, understreker FrPs nestleder.

Hør hele intervjuet med reporter Casper Lehland her. Saken fortsetter under lydfilen.

Partileder i SV Audun Lysbakken og partiets førstekandidat i Kristiansand, Melissa Lesamana. | Foto: Glenn Th. Faannessen

Audun Lysbakken og  Melissa Lesamana. | Foto: Glenn Th. Faannessen

SV-leder Audun Lysbakken håper nesten på folkeavstemning.

– Den tror jeg FrP hadde tapt, fastslår lederen overfor Radio Sør.

SVs førstekandidat i Kristiansand, Melissa Lesamana, mener man kan merke at Kristiansand har blitt «blåere» i sin holdning til asylsøkere og flyktninger – til tross for at Kristiansand er «best i storbykommune-klassen».

Hør hva SV-erne mener i dette lydklippet.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer