KRS247.no

Henter værvarsel...

Kristiansandere med VM-sølv i grilling.

Gourmetguttane fra Kristiansand vant i dag en sølvmedalje i verdensmesterskapet i Grill & BBQ. I tillegg tok laget en bronsemedalje i nordisk mesterskap.

– Dette er uten tvil det beste vi har levert i noe mesterskap så langt. Vi er godt fornøyd med alle rettene vi leverte fra oss i VM, selv om det ble litt stang ut og små marginer på noen av dem, sier en av Gourmetgutta, Andre Johansen til KRS247.

VM-sølvet kom i kategorien «pulled pork», eller Norges nye «taco rett» som Johansen beskriver den.

– Pulled pork er langtidsbakt svinebog. Den ble først rubbet og deretter bakt i en Broil King smoker i 7 timer. Jeg tror både vår særegne presentasjon og smak ble avgjørende for medaljen vi dro i land.

Gourmetguttane består av åtte karer som er noe mer enn gjennomsnittlig interessert i grilling. Laget har tidligere vunnet Grill-NM og har også deltatt med hederlige plasseringer i åpent dansk mesterskap, EM og VM. Men aldri før har Reinhardt Hammersmark, Ole Petter Reinertsen, Andre Johansen, Hans Pedersen, Geir Kåsa, Arne Johan Sørensen og Kim Karstensen vært så nærme verdenstoppen som i helgens VM i Gøteborg. (Stian Silkjær Haugland som er den siste gourmetgutten deltok ikke i VM)

I verdensmesterskapet kjemper over 60 lag med de fremste grillkokkene fra hele verden om mestertittelen. Hvert lag består av to til seks personer med maksimalt seks lag fra hvert deltakerland. Fra Norge deltok det fire lag i år.

De offisielle konkurransene er delt inn i fem kategorier, der lagene får utdelt råvarer til hver kategori. Lagene står så fritt til å komponere sine grillretter innenfor en gitt tid. Dommerne vurderer disse rettene hver for seg og utroper en vinner i hver kategori.

Sammenlagtpoengene fra alle rettene avgjør hvem som kan utropes til verdensmester. Britiske British Bulldog BBQ er de nye grand champions, men den komplette resultatlisten blir først klar til uken. Det er dermed ennå ikke avklart hvilken totalplassering grillgutta fra Kristiansand får.

Laks, Spareribs, Pulled Pork, Kylling og Beef Brisket var VM-kategoriene i år. I tillegg var det tre valgfrie retter, utenfor det offisielle VM-programmet. Disse var dog en del av et nordisk mesterskap. Rettene her var dessert, vegetar og Home Country Cooking.

Juryen som vurderte rettene bestod av et 40-talls sertifiserte dommere fra hele verden.

Selv etter et VM sølv hviler ikke den glade grillgjengen fra Kristiansand på laurbærene. Det er nemlig mer edelt metall å vinne i sommer.

– Neste fokus for oss nå er NM i august. Viktig å ta igjen pokalen her, avslutter Johansen.