Annonse

Kristiansander nekter straffskyld


Illustrasjons/arkivfoto: Madeleine Liereng

Marius Groth fra Flekkerøy og Eirik Vad fra Bergen er tiltalt for drap eller medvirkning til drap. Det er Riksadvokaten som har tatt ut tiltalen og utelukker ikke flere tiltalepunkter.

– Riksadvokaten har tatt stilling til en av tiltalepostene, og så må vi ta stilling til flere poster som de to også er siktet for, sier førstestatsadvokat Kristian Jarland ved Oslo statsadvokatembeter til VG.

Politiet mener ifølge avisen at disse to skal ha dopet ned og drept musikeren Paul Simmons (25) på Comfort Hotel Børsparken i Oslo den 7. februar 2015. Musikeren ble fraktet til Ullevål universitetssykehus og døde to dager senere.

De to drapstiltalte kameratene risikerer nå en forvaringsdom dersom de blir dømt.

Marius Groths forsvarer, advokat Hans Olav Bytingsvik forteller til avisen at klienten ikke erkjenner straffskyld.

– Vi mener at det ikke foreligger noen bevis i saken som indikerer at det har skjedd et drap. Han var heller ikke til stede da dette skal ha funnet sted, og vi er forundret over at det tas ut tiltale på et så spinkelt grunnlag, sier Bytingsvik til VG.

I tillegg til drapet på Paul Simmons, mener politiet at Groth og Vad skal ha dopet ned en 51 år gammel bekjent i Oslo den 9. mars 2015. Der er de foreløpig siktet for drapsforsøk og bedrageri, men det er opp til statsadvokaten om det også skal tas ut tiltale der også.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer