Annonse

– Kristiansand vil vokse raskest i Norge


Arkivfoto: Tor Erik Schrøder - www.kengurufoto.com

Kristiansand vil nå 100 000 innbyggere i 2025 og vil ved siden av Oslo være den storbyen som vokser raskest i Norge.

Det sier seniorrådgiver Marianne Tønnesen i Statistisk sentralbyrå til KRS247. Hun er spesialist på befolkningsanalyser, og særlig med framskriving av den norske befolkningen.

Marianne Tønnesen i Statistisk Sentralbyrå mener at Kristiansand når 100 000 innbyggere i 2025. | Foto: Aud Kathrine Danielsen

Rådgiver Marianne Tønnesen i Statistisk Sentralbyrå | Foto: Aud Kathrine Danielsen

– Vi tror det kommer til å bli en tydelig vekst i folketallet i Kristiansand. Stor vekst i Kristiansand, men også en ganske stor vekst i prosent i kommuner som ligger i nærheten, typisk Birkenes, Lillesand, Vennesla, Songdalen og Søgne. Kommuner som man kan bo i og pendle inn til Kristiansand, sier Tønnesen

Tønnessen mener at Kristiansand er vil være helt i Norgestoppen når det kommer til økning i folketallet.

– Vårt anslag er at ved siden av Oslo er det Kristiansand som vil få den største befolkningsveksten i årene som kommer.

Statistisk Sentralbyrå opererer med forskjellige vekstalternativer i forhold til når byen vil passere 100 000 innbyggere. Dette fordi det finnes usikre parametre.

– Det er gøy med runde tall, og slik vi ser det vil Kristiansand passere 100 000 innbyggere i 2025. Jeg må presisere at tallene jeg gir forutsetter at flyttemønsteret som vi har sett de siste årene fortsetter og at innbyggerne i kommune får like mange barn som i dag. Samtidig er det viktig å ta med at disse tallene ikke tar høyde for eventuelle kommunesammenslåinger, avslutter Tønnesen.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar